Maalämpöjärjestelmät
 

Thermia lämpöpumput

Thermian lämpöpumppujärjestelmät lämmitykseen, veden lämmitykseen ja viilennykseen kehittää ja valmistaa ruotsalainen Thermia Lämpöpumput.

Thermia edustaa yhtä Euroopan moderneimmista valmistajista tutkimuksen ja kehityksen saralla. Perinteiden ja innovatiivisen ajattelun avulla pyrimme jatkuvasti kehittämään jokaista yksittäistä lämpöpumpputekniikan osa-aluetta siitä huolimatta, että jo tänä päivänä valmistamme yhtä markkinoiden parhaimmista ratkaisuista.

Loppuasiakkaalle se merkitsee aina parasta taloudellista ratkaisua, turvallisuutta ja mukavuutta.

Thermian sivuilla on paljon hyödyllistä tietoa. Lue miksi kannattaa valita Thermia!
Siirry tästä Thermian sivuille ja lue lisää 


Lämpökaivo

Lämpökaivon avulla otetaan kallioperästä varastonoitua aurinkoenergiaa joko lämpönä tai viilennyksenä. Jos energiantarve on suuri, porataan useampi reikä.
 
Lämpökaivo vie hyvin vähän tilaa, eli tontin ei tarvitse olla suuri. Kalliossa olevan reiän lämpötila on myös tasainen koko vuoden joten energian saanti on tasaista. Kaivon syvyys on keskimäärin n 160m ja sen halkaisija on yleensä 110-160mm.

Lataa lämpökaivo-opas koneellesi täältä (PDF 2,0Mt)

Tutustu Poratekin normilämpökaivon kriteereihin täältä!


Viilennys

Maalämmön avulla viilentäminen on lisääntynyt viime vuosina.

On kaksi eri vaihtoehtoa, passiivinen- ja aktiivinenjäähdytys. Passiivisella jäähdytyksellä kierretään lämmönkeruunestettä kaivosta yleensä erilliseen puhaltimeen. Aktiivisena jäähdytys tehdään maalämpöpumpulla.

Näistä kahdesta passiivinen jäähdytys on yleisempi.  Vaikka viilennys teho saattaa olla monta kilowattia niin sähkönkulutus pysyy hyvin alhaisena! Oikein tehtynä tämä viilennysmuoto pitää sisälämpötilat alhaisina halvalla.

Viilennys on hyödynnettävissä kaikkien Thermian maalämpöpumppujen kanssa.

Passiivinen viilennys edellyttää porakaivon.

Lämmönjako

Lattialämmitys
Yli 20 vuotta olemme asentaneet Thermotech vesikiertoisia lattialämmityksiä. Lattialämmityksen matalan käyttölämpötilan ansiosta saavutetaan korkea hyötysuhde.

Patterit
Vesikiertoisista lämmitysmuodoista yleisin on varmasti patterit. Öljylämmityksestä maalämpöön siirtyessä mietitään usein että riittääkö patterien koko,toisin sanoen, onko lämmönluovutuspintaala tarpeeksi suuri. Lähes aina on. Nykyään jopa löytyy maalämpöpumppuja, jotka tekevät pelkällä kompressorilla yli 60 asteista vettä lämmitysverkostoon, joka riittänee vaikka patterit ovat ”pienet”.

Puhallinkonvektorit
Yhdellä puhallinkonvektorilla lämmitetään suurempikin tila. Käyttölämpötilat ovat matalat, jonka ansiosta myös hyötysuhde on korkea. Soveltuu hyvin vaikka käytettäväksi rinnan vesikiertoisen lattialämmityksen kanssa.


Muista hyödyntää kotitalousvähennys

Lue lisää

Tilaa ilmainen energiakartoitus

Katsotaan paljonko sinä voisit säästää maalämmöllä